Програмата за саниране ще финансира малки блокове от догодина

OFFNews 22 декември 2015 в 16:10 3683 8

От началото на следващата година по програмата за саниране ще могат да кандидатстват и сгради с под 36 апартамента, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, по време на посещението си във Варна.

Павлова обясни, че няма значение какъв е видът на строителството, стига сградите да отговарят на изискването да са многофамилни и да са строени и проектирани до 1999 година. 

До този момент по Националната програма за енергийна ефективност над 1800 сгради в цялата страна са одобрени за финансиране на ремонтни дейности.

Одобрените блокове за саниране по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., които не бъдат завършени до края на годината, ще бъдат прехвърлени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, съобщи министърът.

Тя увери, че няма да има ощетени собственици на жилища, които са одобрени по програмата и по сградите им се извършват или предстоят да започнат строително-ремонтни дейности. 

Павлова обясни, че забавянето на сроковете за изпълнение на проекта се дължи на това, че е бил замразен от предишното правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови