Проектът VENDY спечели академия за иновации 2021

OFFNews 10 юни 2021 в 16:01 1060 0

Екипът разработва собствени вендинг машини за санитарни принадлежности и цели да подобри сексуалното образование в България

За трета поредна година голямата награда за младежко предприемачество в България отива в Американски университет в Благоевград. Студентите Албина Томова, София Широканска и Кристина Узунова са с амбициозната цел машините да бъдат поставени на достъпни места в различни населени местоположения в България, така че всеки човек да има бърз достъп до тях.

Събитието Академия за иновации, организирано от Innovation Starter, се проведе за осма поредна година. То е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори. Двудневният формат на Академията, с елементи на състезание, се проведе на 5 и 6 юни в Литературен клуб „Перото“ при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Тази година събитието се реализира в национален мащаб, в партньорство с над 14 университета и обучителни центрове. Най-изявените студенти от цялата страна представиха своите първи бизнес идеи чрез демо версии на проектите си.

Участниците се състезаваха за голямата награда от 10 000 лв., осигурени от Европейската инвестиционна банка и посещение в Брюксел, с институционалната подкрепа на Представителството на Европейската комисия в България. Победителите получават и възможност за едногодишно менторство и включване в акселераторската програма на Innovation Starter Accelerator и обучение по онлайн маркетинг в Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции. Трите отбора финалисти получават статии в бюлетина на фондация "Америка за България".

Тази година Представителството на Европейската комисия в България награждава всички участници в Академията, като предоставя посещение до европейските институции в Брюксел за група от 20 души. По този начин печеливши са не само първите 3 отбора, а всички участници в състезанието, достигнали до финал.

За поредна година Академия за иновации подкрепя развитието на добрите идеи. Силно вярваме, че ни очакват още много вдъхновяващи срещи с амбициозни и талантливи студенти от цялата страна.

Честито на печелившите!

Ключови партньори на хакатона са Представителството на Европейската комисия в България, Европейска инвестиционна банка, Фондация Америка за България, Столична общинска агенция за приватизации и инвестиции, Софийска вода, част от Веолия, Аурубис България. Домакин е Литературен клуб "Перото" към НДК.

За повече информация: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!