Преди Цветница и Великден дезинфекцират пространствата около църквите

OFFNews 10 април 2020 в 06:29 1031 0

Столична община ще дезинфекцира пространствата около всички православни християнски църкви в града. 

На 11 април, преди Цветница, и на 17 април, преди Великден, ще бъдат дезинфекцирани площадните пространства около църковните храмове в София.

В началото на седмицата кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и до Светия Синод с указания за организацията и мерките, които трябва да бъдат предприети за посрещане на предстоящите християнски празници в условията на въведено извънредно положение и епидемичната обстановка. В писмото кметът информира за организацията по дезинфекция на пространствата около храмовете и препоръчва да се направи засилена дезинфекция в църквите на икони, дръжки, свещници и др., както и да се осигурят лични предпазни средства на свещениците и църковните служители.

Сред посочените мерки е и осигуряването на църковни служители, които да следят за нужната минимална дистанция между вярващите, както при изнесените навън църковни служби, така и вътре в храмовете.

Столичната община е на разположение да осигури допълнителна помощ при спазване на противоепидемичните мерки и нужната физическа дистанция между гражданите по време на Великденските празници, казва също в писмото на кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови