Преди да тръгнете за Сърбия вижте дали няма ограничения

OFFNews 13 март 2020 в 19:08 2585 0

На сухопътната граница между България и Сърбия работят за пътници и товари ГКПП „Калотина-Градина" и ГКПП „Връшка чука", потвърди МВР на Сърбия.

Днес на среща с българския посланик Радко Влайков ген. Милян Станоевич, началник на управление на „Гранична полиция" на МВР на Сърбия, информира за актуалната обстановка на границите на Сърбия.

На железопътната граница между двете страни продължава да функционира международният железопътен граничен пункт Димитровград (Цариброд). Продължават да работят международните летища „Никола Тесла" в Белград и „Константин Велики" в Ниш.

Ген. Милян Станоевич е уверил българския посланик, че камиони, автобуси и лекотоварни автомобили с българска регистрация, преминаващи транзитно през Сърбия, ще бъдат пропускани в съответствие с приетите от правителството на Сърбия ограничения за пътници и товари, идващи от рискови държави и региони. На ГКПП ще бъдат правени допълнителни проверки, включително измерване на температура на пътниците и допълнителен контрол на товарите от тези страни. Те ще бъдат пропускани за транзитно преминаване след консултации, при нужда, с представители на Министерството на здравеопазването на съответните ГКПП.

Временната забрана за влизане в Сърбия на чужди граждани се отнася за пребивавалите в провинция Хубей на Народна Република Китай, град Дегу и провинция Северен Гьонсанг в Република Корея, кантона Тичино в Швейцария, Италия, Ислямска Република Иран.

Началникът на „Гранична полиция" на Сърбия генерал Милян Станоевич и българският посланик Радко Влайков се договориха, че сръбската страна ще оказва и занапред съдействие за безпрепятственото транзитно преминаване на български МПС през Сърбия.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи за/или преминаващи транзитно през Сърбия, да следят чрез интернет страниците на МВнР, посолството в Белград и ГК-Ниш актуалните разпореждания на сръбските власти, променящи се поради динамичната обстановка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови