Пребитата от акушерка Никол имала и проблем с едното око

OFFNews 29 юни 2018 в 09:26 8924 0

Снимка бТВ

Тригодишната Никол, която бе пребита като бебе от акушерката Емилия Ковачева, има проблеми с едното око в резултат от побоя. Детето отключи и епилепсия през февруари, разказа бащата на момиченцето Румен Димитров по бТВ. 

Толкова време вече акушерката Емилия Ковачева не е в затвора, а делата се точат по различни инстанции, коментира мъжът. Той се притеснява, че може присъдата й да бъде намалена или да бъде пусната за добро поведение на следващ етап. Справедливост и правосъдие в българската правораздавателна система няма и „всичко куца”, заяви Димитров.

Бащата обясни, че досега не са казвали за състоянието на детето, тъй като не са искали да бъдат съжалявани, но се е наложило да приложат в съдебната зала документи за това.

„Имахме индикации и предупреждения от лекарите, че детето може да отключи епилепсия. Трудно може човек да се подготви за такова нещо. Имахме диазепам. Случи се един петък. Линейката дойде след 40 минути”, сподели Димитров.

„Малко странна болест е, знаехме, че ще стане, но превантивно нищо не може да се направи. Това не се лекува”, коментира бащата. Всяко нейно събуждане или неспокоен сън - не знаеш дали няма да направи гърч. Лечението е поне от 2 до 5 години и няма срок, в който тя ще израсте епилепсията, каза още Димитров.

Той е Категоричен, че битка срещу съдебната ни система сам не може да води, но битката продължава срещу Емилия Ковачева. 

За тези три години ние не сме търсили контакт за Ковачева, тя също не се свърза с нас, заяви Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!