Ексклузивно Паралелното преброяване: ''Възраждане'' изпревари БСП, Янев влиза, а ИТН - не (обновена)

Право на отговор: Човек с една публикация нарича 'шарлатанин' учен със стотици трудове

OFFNews Последна промяна на 20 август 2020 в 19:40 4109 1

Йордан Стефанов с едно докладче в балканско списание нарича "шарлатанин" един български професор, който е бил директор на научен институт, член на Управителния съвет и Съвета на настоятелите на Българската академия на науките и е единственият български учен, номиниран за наградата на ЕС за върхови научни постижения "DASCARTES".

Това се посочва в позицията на др. Христо Дамянов и проф. Лъчезар Аврамов по повод интервю на "По острието" с Калоян Константинов с Йордан Стефанов

За огромно съжаление, за събеседник е избран Йордан Стефанов, току що получил научната и образователна степен "доктор" и съвършено произволно наречен "учен", пишат др. Дамянов и проф. Аврамов. 

Публикуваме пълната позиция на др. Христо Дамянов д.м. и проф. Лъчезар Аврамов. 

"Колкото по-глупав е един човек, толкова повече се смята за най-умен". Това обобщение в най-висока степен се отнася за Стефанов, който е блестяща илюстрация за резултатите от ефекта "Дънинг-Крюгер – колкото по-малко знаеш, толкова повече си мислиш, че си умен".

Имахме неудоволствието да се запознаем с този малограмотен всезнайко, когато публикува в блога си "Sience & critical thinking" материал със заглавие „Интеграмед (София): опасен медицински център за лечение на рак, който функционира в нарушение на закона". Текстът съдържа обидни, неверни и клеветнически твърдения, засягащи ни лично като учени и специалисти и опит да създаде у читателя впечатлението, че в Медицински център за интегративна медицина, който управляваме от 2006 година, се извършват незаконни медицински действия, единствено с комерсиални цели.

Това е причината Йордан Стефанов понастоящем да бъде подсъдим и разследван от прокуратурата. 

Интернет е изпълнен с писанията на всякакви самозвани графомани, но с действията си Йордан Стефанов застрашава директно здравето и живота на тежко болни хора, за което ще понесе отговорност.

Тъй като в малоумните си писания Йордан Стефанов очевидно търси пряка конфронтация с проф. доктор на физическите науки Лъчезар Аврамов, за Ваша информация прилагаме кратки извадки за научните им профили в една от най-авторитетните научни бази данни – "Scopus". Единият – със стотици научни статии, разработки и цитирания в световната литература, а другият с едно докладче в балканско списание.

Причините да нарича "шарлатанин" един български професор, който е бил директор на научен институт, член на Управителния съвет и Съвета на настоятелите на Българската академия на науките и е единственият български учен, номиниран за наградата на ЕС за върхови научни постижения "DASCARTES" могат да се обяснят единствено с патологично поведение.

И то е напълно ясно – нарича се когнитивно разстройство - "склонност за потвърждаване", което представлява предразположение да дава предимство точно на онази информация, която потвърждава оскъдните му познания, без значение дали е вярна, като се отхвърля всяка друга информация, която противоречи на утвърдените му вярвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

23.08 2020 в 19:16

Не познавам никой от посочените по-горе имена. Не гледам посоченото предаване и няма да го гледам. Не се лекувам с интегративна медицина, но уважавам правото на пациентите да я избират и правото на специалистите да я развиват. Чуя ли, обаче, някой да се хихика подигравателно на тема: Истанбулска, норвежци и педофилия, знам, че е както джендър и то - в период на антибио-обсесия, така и КБ и ГМО-продукт, но не и дете на своите родители, а още по-малко внук на баба си и дядо си. Пинчер, който гордо ни осведомява, че е бил вълк в някой предишен живот. Ах!