Правят мини кампуси на 27 дка в Студентски град, тръгна конкурсът за проекти

OFFNews Последна промяна на 15 април 2019 в 11:10 5650 1

Мини кампуси на площ от почти 27 дка да се обособят в Студентски град, иска Столична община. 

Обявен е конкурс за идеен проект на жилищно-общежитиен комплекс от затворен тип в района. Срокът за подаване на проектите е до 7 май. 

Наградният фонд на конкурса е 20 000 лев, като за победителят са предвидени половината пари. Класираният на второ място ще получи награда от 5000 лв., а на трето 2 500 лeвa. 

Авторът, чийто проект победи в надпреварата, ще бъде поканен за участие в процедура по договаряне. Критерии за оценка ще бъде оптималното съотношение цена - качество, като проектното решение ще има 80% тежест, а стойността - 20 на сто.

УПИ I в квартал № 73 в местност "Студентски град" по плана на София се намира при улиците "Проф. Боян Каменов" и "Проф. Георги Брадистилов", показва скицата към документите за конкурса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

15.04 2019 в 15:38

Не виждам смисъл от този "кампус". Явно ще усвояваме едни пари.
Май просто ще сложат една ограда около тези 4 блока, а някой "наш човек" ще се уреди с право за преместваеми търговски обекти в него, и ще печели добре. В момента нямат право на такива обекти, а като направят специален режим ще могат да правят каквото си искат от район Студ. град.