Порожанов си тръгнал от ДФЗ заради "обществено недоверие"

OFFNews 03 февруари 2017 в 08:40 2635 0

Румен Порожанов

Аз вече многократно обясних – поради натрупаното обществено недоверие към прозрачността в работата на ДФ „Земеделие“, както и ескалиращото недоволство на земеделските производители към оперативните действия на фонда.

Това заяви служебният министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков, в предаването „Тази сутрин“ по БТВ, във връзка с поисканата оставка на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Румен Порожанов.

„Вие знаете в общественото пространство какви съмнения излязоха. Освен това – в разговорите ми със земеделските организации се изказват редица недоволства от оперативната дейност“, обясни министър Бозуков.

По думите му всички проблеми в работата на фонда акцентират върху ръководството му. „Мисля, че трябва да се отговори на общественото очакване и промени в работата на това ведомство“, подчерта служебният земеделски министър.

Той уточни, че още не решено кой ще замести подалият оставка Порожанов.

„Още не е решено, ще го обсъждаме варианта. Вие знаете, че г-н Порожанов е в оставка, но изпълнява длъжността. След като аз направя доклад до министър-председателя, там ще предложа и човека, който евентуално ще заеме мястото“, допълни още министър Бозуков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови