Полицията охранява мача Левски-Лудогорец с дрон

OFFNews 16 октомври 2015 в 16:32 2116 1

Полицията охранява мача Левски-Лудогорец с дрон (видео)

За първи път полицията ще използва безпилотен апарат за охрана на спортно събитие. На 18 октомври на срещата между отборите на Левски и Лудогорец в София полицията ще наблюдава района с дрон.

Той ще бъде използван като допълнително явно техническо средство за придобиване на картина в реално време за работата на полицейските екипи в столицата и тяхното по-ефективно управление по време на провеждане на спортни мероприятия с висок риск за сигурността и охраната на обществения ред, съобщават от СДВР.

Получените видеозаписи и фотоснимки ще служат и за установяване на извършването на противообществени прояви или на престъпления от общ характер при спортни мероприятия.

Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи.

ПОЛИЦИЯТА ЩЕ ИЗПОЛЗВА ДРОН ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ.При благоприятни метеорологични условия, работата на летателния апарат ще бъде тествана на предстоящата футболната среща между отборите на Левски и Лудогорец на 18 октомври .Той ще бъде използван като допълнително явно техническо средство за придобиване на картина в реално време за работата на полицейските екипи в столицата и тяхното по-ефективно управление по време на провеждане на спортни мероприятия с висок риск за сигурността и охраната на обществения ред. Получените видеозаписи и фотоснимки ще служат и за установяване на извършването на противообществени прояви или на престъпления от общ характер при спортни мероприятия. Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи.

Posted by СДВР Столична Полиция on 16 октомври 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови