Полицията може да влезе в дома на Пламен Георгиев, за да стигнат инспектори до терасата

OFFNews Последна промяна на 09 април 2019 в 09:41 3825 2

Полицията може да окаже съдействие на инспекторите от столичния район "Слатина" да влязат на проверка в жилището на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, ако той не ги допусне доброволно.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

Попитан дали би съдействал да се влезе на проверка в жилището на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Маринов заяви: "Ако поискат от нас съдействие, ние ще съдействаме на всеки компетентен държавен орган".

Преди дни стана ясно, че общината ще провери терасата-обща част над апартамента на Пламен Георгиев, само ако той допусне инспекторите да минат през апартамента му, тъй като до терасата се стига само през него.

"Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими", заяви Маринов относно скандала с апартаментите на властта.

"На вчерашния съвет запознах президента и присъстващите с това, което правим за борба с корупцията, а то не е малко. 182 сигнала са получени при нас. Знаете, МВР има компетентност по противодействие на корупцията в органите на държавна власт – както в държавната администрация, така и в местната власт", добави Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

09.04 2019 в 10:37

В чл. 24 на ЗКПКОНПИ на МЕТОВОТО ШОФЬОРЧЕ - като министъркинин, са възложени ЗАДЪЛЖЕНИЯ, които вече ДВЕ години би трябвало да са изпълнени..
А в чл. 6, т. 19 - ПЛАМЕНЧО Е ПОСОЧЕН с ПЪЛНАТА СИ ДЛЪЖНОСТ, с която МВР има право да ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ по ЗКПКОНПИ..

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

09.04 2019 в 10:26

САМО ТОЗИ ОТГОВОР на МЕТОВОТО ШОФЬОРЧЕ означава, че КОМПИРА ЛЪЖЕ.. Като твърди, че тераската с бюрбекюто и сауната НЕ Е НЕГОВО ВЛАДЕНИЕ..
И тук си следва ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ да се намеси в тоз ВОДОПАД ОТ ФАЛШИВИ ДОКУМЕНТИ, ДЕКЛАРАЦИИ, НОТАРИАЛНИ АКТОВЕ и пр., които КОМПИРА РАЗМАХВА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО..
И не да чака да го молят за съдействие.. А ДА ПРАЩА ПОЛИЦАИТЕ СИ НА ПРОВЕРКА..
След като ВСЕКИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОВЕРЯВАН ОТ МВР..