Започва проверка законни ли са постройките върху терасата на Пламен Георгиев

OFFNews Последна промяна на 06 април 2019 в 22:30 4771 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Районната община „Слатина” започва проверка законни ли са постройките върху терасата на шефа на антикорупционната комисия КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщи bTV.

На терасата има барбекю и сауна за шестима души.

Те са построени преди Георгиев да купи апартамента. Сигнали до общината за постройките са подавани още през 2011 г. На следващата година е направена проверка, която е установила, че собствениците нямат нужните документи.

„Установили са пристройка и остъклен навес, които не са отразени в проектите, които сме имали към онзи момент”, обясни кметът на „Слатина” Наталия Стоянова.

След това обаче проверките спират. Три пъти се прави опит да се влезе в имота през 2013 г., но собственикът не осигурява достъп. Спират и жалбите и така спира и производството. 

След медийния шум около терасата на Георгиев служители на общината ще опитат да стигнат до постройките в понеделник. 

Не е ясно защо общинската администрация не е продължила проверките. На въпрос на bTV дали проверките са щели да продължат, ако за имота не се говореше по медиите, Стоянова отговаря: „Дали щяхме, най-вероятно – да, в един момент”.

По думите ѝ ако се установи, че постройките са незаконни, Георгиев ще трябва да ги премахне. 

Пламен Георгиев твърди, че терасата е обща част. Според негов съсед обаче това не е така, защото достъп до терасата покрив има само през апартамента на Георгиев.

Единственото стълбище във входа води до вратите на апартаментите и не извежда на общата тераса. Същото важи и за асансьора, обясни той.

Пламен Георгиев е в отпуск по предложение на премиера Бойко Борисов докато прокуратурата проверява законността на имотните му сделки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови