Полицаи с автомати и кучета пазят Бургас по празниците, следят за терористи

OFFNews 19 декември 2023 в 14:10 1500 0

Полицаи с автомати

Снимка Nova, стопкадър

Полицаи охраняват центъра на Бургас

Тежковъоръжени полицаи и следови кучета патрулират в центъра на Бургас и внимават за терористични заплахи. Засилено присъствие на служители от сектори "Специализирани полицейски сили", "Специални тактически действия" и "Жандармерия", въоръжени с автомати, има на местата, на които се струпват много хора. 

Антитерористичното патрулиране идва във връзка с предстоящите празници заедно с редица правоохранителни мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазването на обществения ред. 

"Това са служители, които са много добре подготвени да реагират при сигнали за терористични заплахи и нарушаване на обществения ред с висока степен на риск. Нямаме подобни сигнали, но не е и нужно да имаме, за да предприемаме каквито и да е било мерки. Основното е превенцията", заяви пред БНТ комисар Марин Димитров, началник отдел „Охранителна полиция“ – Бургас.

Екипите на полицията патрулират около централния площад в Бургас, където е изградено коледно градче и е разположена сцена за концерти на открито. Други ключови места, които охраняват служителите на реда, са големите търговски центрове, моловете, жп гарата и автогарата. 

Екипите ще следят за грубо нарушение на обществения ред, за сигнали за изоставени пакети и багажи, ще осигуряват и противодействие при заплаха за обири на инкасо автомобили.

"Апелът към гражданите е да приемат нормално, че служителите ще бъдат край тях. Много страни в Европа и света също предприемат подобно патрулиране, работим с осем екипа. Използваме и смесени екипи, в които са обучените животни за откриване на взривни вещества", коментира комисар Димитров за бТВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика