Пламен Димитров: Пенсиите може да не се изплатят навреме, ако Пощите започнат ефективна стачка

OFFNews 04 февруари 2023 в 11:02 3861 1

Снимка Pixabay

Президентът на КНСБ Пламен Димитров смята, че ако “Български пощи“ спрат работа, пенсиите може да не се изплатят навреме.

"Вече 3/4 от работещите в “Български пощи” около 8000 души са се подписали за ефективни стачни действия. Те настояват за 25% увеличение на заплатите и 40 лв. увеличение на ваучерите, които се плащат всеки месец. Ако няма резултат от водените преговори, Пощите ще спрат. Това означава, че и пенсиите може да не се изплатят навреме", каза Димитров пред Нова телевизия.

По думите му инфлацията в България е висока заради спекулата.

На въпрос защо не усетихме намаляване на цените, въпреки компенсациите, които се изплащат на бизнеса, той отговори: "Защото регулаторите не работят. В една пазарна икономика, конкуренцията би трябвало да движи цените".

"Разходите стават повече от приходите във всяко едно семейство. Доходите на хората не растат с темпа, с който цените в магазините. Хранителните продукти продължават да се повишават, независимо че инфлацията се поуспокоява. На годишна база цената на храните е нараснала с 26-28%. Олиото и яйцата пък биха всякакви рекорд", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови