"Пирогов" изгони проф. Милан Миланов

Мая Младенова 26 септември 2017 в 11:04 20529 2

Проф. Милан Миланов

"Пирогов" неочаквано и без обяснения прекрати договора на една от емблемите на болницата - проф. Милан Миланов - след 41 години работа там.

Новината съобщи самият професор първо пред сайта Dir.bg, а впоследствие я потвърди и пред OFFNews.

Той е бил освободен от новия директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Писмото за прекратяване на договора му пристигнало на 14 септември, като било с дата 24 август.

Към момента проф. Миланов вече не преглежда пациенти в "Пирогов".

Пред OFFNews той посочи, че е работил на консултантски граждански договор, защото е навършил пенсионна възраст, и няма никаква представа какви са мотивите за прекратяването на договора. Проф. Миланов е огорчен от факта, че след над 4 десетилетия работа в болницата директорът дори не го повикал да му обяви решението си.

"Не обичам да вкарвам името на "Пирогов" в медиите, но онзи ден с директора попаднахме на една кръгла маса заедно и той през цялото време си извърташе главата настрани. Не се постъпва така с хората. Поне се дължи някакво обяснение", коментира Миланов.

Като бивш директор на "Пирогов" и специалист, преминал през всички нива на работа там, той смята, че наследникът му съсипва болницата.

Вчера до медиите бе изпратено анонимно писмо от медицинския персонал на "Пирогов", в което се говори за недоволство от новото ръководство. Никой обаче не застана с името си зад тези твърдения. 

"Не знам кой стои зад писмото, аз не съм участвал. Но разбирам, че хората се страхуват. Със страх медицина не се прави", коментира професор Миланов.

От болницата заявиха пред OFFNews, че професорът не е уволнен, а бил прекратен гражданският му договор, по който работи след навършване на пенсионна възраст.

Факт е обаче, че той вече не е на работа в "Пирогов". Обичайна практика е медици да работят и след като се пенсионират.

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. Завършва Медицинския университет със специалност анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина. От 1976 г. работи в "Пирогов". Бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и общински съветник в СОС от групата на ССД. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

26.09 2017 в 12:00

Единственото за което е прав е,че така не се прекратяват договори със хората дали не малко за развитието на болницата,иначе отдавна трябваше да си отиде в къщи на заслужена почивка.....много даде на медицината и колегите,........ама и много открадна като като началник(може би не за себе си),като че ли ползата от него и вредите които нанесе са еквивалентни....Почивай,Милане,ако не друго анестезиолозите не ще те забравят.......