Патриарх Неофит: Представите за добро и зло, редно и нередно са подменени (видео)

OFFNews 30 април 2016 в 16:50 5822 7

Патриарх Неофит.

Главата на Българската православна църква, патриарх Неофит, направи своето Пасхално послание към вярващите в страната.

За първа година то бе преведено и на жестомимичен език, за да могат всички православни християни, които имат проблем със слуха, да разберат Великденското послание на Негово Светейшество.

Посланието на патриарха може да прочетете или чуете/видите по-долу:

Живеем в трудни времена. Нравствени ценности, които векове наред са били ясен ориентир за хората, крепило на морала и спойка в обществото, лекомислено се подлагат на съмнение и отхвърляне. Представите за добро и зло, справедливо и несправедливо, редно и нередно се подменят, а казано е: „Горко на ония, които злото наричат добро и доброто зло, тъмнината считат за светлина и светлината за тъмнина“. И в тази обстановка на дезориентация, вълни от мигранти с различни вярвания, светоглед и традиции прииждат и ни поставят пред нови изпитания.

Но благата вест за Христовото възкресение е призив към всички нас да бъдем свидетели пред света за евангелската истина, вестители за неотпадащата жертва на Христовата любов, която побеждава злото и смъртта.

Господ ни призовава: „Тъй да светне светлината пред човеците, та да видят добрите видела и да прославят небесния ваш Отец“. Нека възкръсналият спасител да просвети умовете и сърцата ни, да помага да преодоляваме трудностите и изпитанията, да даде на всички вярващи в Неговото възкресение крепи душевни и телесни сили, непоколебима вяра и преизобилна любов. Та всеки, който е в неведини, в отчаяние, в страдание, като види добрите ни дела и усети мира и топлината в сърцата ни, да се изпълни с радост и надежда, та на нашия поздрав „Христос воскресе!“ да отвърне възторжено: „Воистину воскресе!“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12034

7

TO

03.05 2016 в 16:50

Колегата ВСИЧКО ТЕЧЕ изпада в анатемосаната от БП"Ц" типично българска Ерес БОГУМИЛСТВО, щом счита, че

"..да се изтъкне като единствен посредник и правораздаващ. А Душата няма нужда от посредник, за да се свърже със своето Висше. Та вместо да се самообявяват ..."

САМОобявяват се, САМОхаресват се, САМОпотупват се по раменете и се ръкополагат кой от кого по-хитър МЕНИДЖЪР в Търговското Дружество - след като докопаха Нотариалните Актове какво им дреме, че народецът сме им обърнали гръб?

12034

6

TO

01.05 2016 в 18:19

ВиК

Айде без преувеличения (и молим озаптявайте онова налудничавото пловдивското дето щом мерне Камера,ТВ, Прожектори се перчи горделиво без СМИРЕНИЕ) българинът според инженерската смешка е православен "ВиК" сиреч ВЕЛИКДЕН и КОЛЕДА, нищо повече.

Тук-таме по някое всуеверие, толкоз.

Няма нужда да претендирате че сте ВСЯ и Всьо, отдавна не представлявате Народа, който ЗАГЪРБИ МУТРОПОЛИТите. Не сте "официална" религия в една цивилизована европейска страна със СРЕДНОВЕКОВНИТЕ си догми!

Минало Свършено Глаголно ВРЕМЕ, попе, византийско-турско-съветско; вече имаме Свобода на Съвестта, не можете никого да уплашите. Гушкайте се с "вцърковените" архонтясани безкористни олигархи МЕРАКЛИИ налазили като мухи и не се тикайте на всяка манджа-мерудия, а?

12034

5

TO

01.05 2016 в 18:03

Казусът САН КИРИКО -заграбване на изградената с личните спестявания на българския архитект и без нито стотинка църковна нито държавна Международна Академия по Архитектура САН КИРИКО от хормоналния Пловдивски Аятоллах, който манастир не е помирисвал- доказва че в Булгаристан КРИВОсъдие на КРИВОславие ОКО НЕ ВАДИ.

А лесни КЛИШЕТА от пусто в празно и баба знае да каканиже, ваше ПопКръстюПодобие. От Левски и Ботев, а и от Андрешко твоето Търговско Дружество БПЦ няма лице пред българския Народец доколкото е изостанал н а Територията.

Мълчаливото мнозинство са Агностици (де да ги знам, тия с расата са МУТРО-ПОЛИТ-изирани) и ВЯРАТА неотдавна на Пловдивския Колодрум се събраха да изповядат, вместо "вцърковени", как не...

12086

4

"Представите за добро и зло, справедливо и несправедливо, редно и нередно се подменят" ОТ БП"ЦЪРКВА"

= КАКВО ОПРАВДАНИЕ ЩЕ ИЗШИКАЛКАВИ СЛАДКОДУМНИЯТ СВЕТЕЙШИЙ правоСЛАВ ЗА САТАНИНСКОТО ЗАГРАБВАНЕ ОТ БП"Ц" НА АРХИТЕКТСКОТО/INTERARCH НА АКАДЕМИЯТА САН КИРИКО?

А ЗА НЕВСКАТА КРИПТА НОТАРИАЛНОТО АКТЧЕНЦЕ? Сещай се, снахо! Досега как караха без Нотариални Актове, кой ще им отнеме Църковното? В което са допуснати да се препитават в смирено служение Богу, но и НАРОДУ като СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ временно, както сме всички на тоя свят, до ВИДОВДЕН?

77927

2

El Commandante

30.04 2016 в 20:00

Пантарей, земи тея три точки, заслужени са...