Патриарх Неофит: Светът, в който живеем, е същият както и в годините на земното служение на Исус

OFFNews 24 декември 2021 в 20:10 5242 1

Снимка Асен Тонев / БТА

"Подражавайки на Господа, ще бъдем достойни и да го посрещнем с радост в деня на Неговото пресветло Рождество! Мирът и любовта на Богомладенеца Христа да бъдат с всички нас и светлината на Рождеството да огрява изобилно сърцата и мислите ни, храмовете и нашите домове!" - отправи благослов Негово светейшество българският патриарх Неофит в словото си на празничната литургия за Бъдни вечер в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

"Светът, в който живеем, е същият както и в годините на земното служение на Спасителя – свят на страдание, болка и скръб, на злини и неправда. От мига на Боговъплъщението е посято семето на спасението, което трябва да дава плод във всекиго от нас – в нашите думи и дела, в живота ни според завещания от Христа Иисуса вечен и неизменен образец. Този свят ще познае, че сме чеда Божии, които обичаме Бога и следваме Неговите повели" - заяви патриарх Неофит.

На богослужението в патриаршеската катедрала присъства министър-председателят Кирил Петков със съпругата си. В храма бяха дошли много вярващи, за да съпреживеят заедно празничната литургия за Бъдни вечер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1500

1

BENZEROFF

24.12 2021 в 22:38

Да отче,
Светът, в който живеем, е същият , но ти не си за съжаление водач, Български - ти си се целувал със сатаната - този който
е окрал българският народ !!!

Покай се - поне може да си тръгнеш с чест !!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!