Пастор Петров оттегли иска си срещу създателя на FB групата "Игнорирай SCI - спаси приятел"

OFFNews 26 март 2014 в 20:43 6868 3

Адвокатите на пастор Светослав Петров оттеглиха иска си срещу създателя на Фейсбук групата "Игнорирай SCI-спаси приятел" Константин Ангелов и делото бе прекратено.

Адвокатите заявиха, че клиентът им искал да покаже, че никой не може да пише безнаказано в социалната мрежа и че поемат всички разноски по делото, съобщава Радио Пловдив.

Днес процесът в Пловдивския районен съд трябваше да стартира след иск на пастор Светослав Петров, който се чувства ощетен от създадената в социалната мрежа група „Игнорирай SCI – спаси приятел” и от нейния създател Константин Ангелов.

„Чрез написаното в тази група публично е обяснено, че като един от собствениците на SCI – Сейв Къмпани Интернешънъл, съм измамник, който чрез пирамидата си заблуждава хората с цел същите да бъдат привлечени в един измамен бизнес и съответно обрани и измамени” – пише Петров.

Той е убеден, че това е уронило дългогодишния му изграден престиж като "коректна личност".

Днес пред съдебната зала Константин Ангелов заяви, че чрез тази фейсбук група, която наброява над 8 300 души, е изразил личното си мнение, че Сейв Къмпани Интернешънъл е пирамидална структура и не е обиждал персонално един от нейните мениджъри Светослав Петров. 

26-годишният Константин Ангелов се представи като млад предприемач в сферата на модната индустрия.

Пред съдебната зала имаше и десетина души, които твърдяха, че са ужилени от пирамидата. Тяхната първоначална вноска е била 3000 лева, като повечето от тях са я загубили, съобщава Радио Пловдив.

Самият Петров днес не се появи в съда. Представлява го адвокат Валери Петров, който заяви, че неговият клиент не е обвиняем и няма да отговаря на въпроси относно компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!