Първите евакуирани от Газа българи пристигнаха у нас

OFFNews 03 ноември 2023 в 21:00 2257 3

Снимка bTV

Първите българи, успели да се евакуират от Ивицата Газа, пристигнаха у нас малко преди 20 часа, предаде bTV. 

Става дума за семейството на Аля, бременната му съпруга Сали и 4-годишната Сийка. След 25 дни война семейството успя да се прибере вкъщи, където ги чака баба Сийка, на която е кръстено и 4-годишното дете.

"Живи сме. Не може да си представите какво беше там!", бяха първите думи на Сали, когато семейството пристигна в България.

Тя е била много уплашена да не роди в Газа, тъй като е бременна. По думите ѝ там няма лекарства и редовно биват бомбардирани болници. "Няма легла, няма нищо. Те убиват цивилни. Не е безопасно!", разказа тя.

Очаква се още утре останалите 33 души, които успяха да напуснат Ивицата Газа и да стигнат до Египет, да се приберат в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

3

GB

04.11 2023 в 11:45

"Няма легла, няма нищо. Те убиват цивилни. Не е безопасно!" ____________________________


Тогава какви болници се "обстрелват, разрушават" от Израел, както четем в медиите? На какви болници им "липсва" гориво? Като си избрахте Хамас, искайте от тях всичко, което ви липсва там. Всеки месец им даряват милиони, хуманитарна помощ, безплатен труд/време от хиляди доброволчески организации... Къде отиват тези средства и помощи?


Кои "те" убиват цивилни? Терористите от зверствата на 7 октомври, нали? Още повече, че Хамас не са военни, нито полицаи т.е. те са си цивилни с оръжия.

Никога не е безопасно при фанатизирани наркомани, въоръжени до зъби. Няма как да е безопасно. И това е ясно на всеки човек отдавна, а не от един месец.

12094

2

Listerine

03.11 2023 в 23:40

Българи, брате, та дрънкат... Дори не говорят на български, кой им е дал паспортите?

318

1

Valioka

03.11 2023 в 21:24

Е, к'ви са тия "българи'? Жената е с бурка... Това не са българи. Никога в България до пет вековното робство не се е носила бурка. Нито българските канове, нито борисовите българи са карали жените си да носят бурки. Това са мюсюлмани, а аз не знам българите да са мюсюлмани. Ще кажете - а помаците. Ами помаците - вие кажете...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика