Паргов: Столична община да стимулира всички олимпийски шампиони

OFFNews 10 февруари 2022 в 13:38 865 0

Ние от БСП подкрепяме практиката за отличаване на успешни спортисти и шампиони с материални стимули. За да бъде тя справедлива, трябва да бъде към всички заслужили. Не е само към Стойка Кръстева, но и към Ивет Горанова, както и към златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова и разбира се треньорите им.

Това каза председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов по повод доклад от двама районни кметове, с който се предлага да бъдат дарени апартаменти на олимпийската шампионка Стойка Кръстева и на нейния треньор.

Той обясни, че предложението на социалистите в Столичния общински съвет е да бъде изтеглен този доклад, да бъде допълнен и подкрепен един общ доклад, в който присъстват имената на всички златни медалисти от Олимпиадата през миналата година. „Те не са чак толкова много. Казвам го с болка и съжаление“, изтъкна Паргов.

„Ние твърдо подкрепяме практиката, която се е наложила не отсега, а още в недалечното минало преди повече от 30 години, с която публично, пред цялото общество, държавата и общината показваха своето отношение към всички заслужили наши спортисти, а и културни дейци“, припомни лидерът на столичните социалисти.

Той обясни, че ако общинските съветници наистина милеят за спорта, трябва да направят жест и да стимулират всички, които прославят България на високи форуми като олимпийските игри. „Това означава само едно – реципрочност и равно отношение към всички“, категоричен бе Паргов.

По думите му България чака златен медал 13 години и това се случи в Токио. „Нека бъдем справедливи в отношението си към всеки един от олимпийските шампиони, защото го заслужават. А за нас ще бъде чест тези хора да бъдат част от софийското общество“, каза още Калоян Паргов.

Председателят на групата на „БСП за България“ заяви, че социалистите няма да участват в гласуването на доклада, в който фигурират само имената на Стойка Кръстева и треньора й.

Докладът не събра необходимите 46 гласа и бе отхвърлен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови