Папа Франциск към бежанците: Пътят ви не е лесен и е изпълнен с болка, но има надежда (снимки)

OFFNews 06 май 2019 в 10:05 3846 1

Във втория ден от визитата си у нас папа Франциск беше на посещение в бежанския център във "Враждебна", където беше посрещнат със специално подготвена от децата в лагера програма. 

"Много ви благодаря за гостоприемството! Благодаря на децата за техните толкова хубави песни! Те са тези, които носят радост във вашия път, който е изпълнен с болка, защото е трябвало да напуснете родината си и да търсите друга. Но винаги остава надеждата. Днес светът е изпълнен с емигранти. И техният път е един кръст", каза папата.

"Желая всичко добро на вас и на вашите сънародници, които сте оставили в родината си! Господ да ви благослови! Молете се за мен!", допълни той.

Децата в бежанския център изпяха български детски песни на папата и му подариха саморъчно изработени картички и подаръци. 

Папа Франциск често се изказва в защита на бежанците и критикува политиците, насаждащи омраза срещу тях. Призив за подкрепа на мигрантите той отправи и в рамките на речта си след срещата с президента Румен Радев. "И на вас, които познавате драмата на емиграцията, бих си позволил да ви предложа да не затваряте очите, сърцето и ръката си - както е и във вашата традиция - към тези, които чукат на портите ви", каза той.

След срещата със семействата в бежанския център във "Враждебна" папата отпътува за град Раковски, където ще има литургия с първо причастие за около 250 български деца. В града Светият отец ще се срещне и с представители на католическата общност у нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови