Каква е програмата на папа Франциск за втория му ден у нас

OFFNews 06 май 2019 в 06:04 2976 0

Снимка Булфото/Евгени Димитров

Програмата на папа Франциск днес ще започне с посещение на бежанския център във "Враждебна", където ще се срещне с настанените там семейства и със служители на центъра. 

След това папата заминава за Раковски. 

Жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово" в 11,15 ч.

За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

Папата ще се срещне и с католическата общност в града. Срещата ще бъде в църквата "Св. Архангел Михаил", като се предвижда Светият отец да държи и реч. 

След това папа Франциск се връща в София. В 18,15 ч. на пл. „Независимост" гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови