Отварят северното платно на 'Тодор Каблешков', промени в движението

OFFNews 13 юни 2021 в 07:05 1628 0

От днес се отворя за движение северното платно на столичния бул.“Тодор Каблешков“ от ул.„Костенски водопад“ до ул.“Кирил Ботев“ и бул.“България“. 

Забранява се влизането на пътни превозни средства през кръстовището с ул. „Луи Айер“, къдото започват строителни дейности. За движение се отварят улиците “Делян Белишки“ и “Шарл Шампо“ като обходни алтернативни улици за движение в района.

Работи се поетапно, за да се осигури достъп до жилищните квартали от двете страни на булеварда. 

Работим по отчуждителните процедури, за да продължим следващата година с изграждането на бул.“Тодор Каблешков“ от „Луи Айер“ към бул.“Черни връх“ и в същото време за продължението на „Филип Кутев“ до „Симеоновско шосе“. След приключване на изграждането на целия булевард ще се изградят и трамвайните линии по резервираното трасе, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Към момента се изпълняват строителните работи на ул.“Николай Коперник“, подземната инфраструктура по ул.“Цар Иван Шишман“, бул. „Цар Борис III“. Очаква се разрешение за строеж за работа по ул.“Първа българска армия“. В процедура по избор на изпълнител са изграждането на „Чепинско шосе“, кръгово кръстовище на „Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ и други, както и на 8 квартални улици, една от които е ул. “Флора“, важна за новата детска градина в „Манастирски ливади – изток“, подчерта още Фандъкова. 

Временната организация на движението  

До 02.07.2021 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Тодор Каблешков“ в участъка от ул. „Деян Белишки“до ул. „Майор Павел Павлов“ и през кръстовище ул. „Тодор Каблешков“ – ул. „Луи Айер“.

Скъсяват маршрутите на автобусни линии №№ 65 и 74 в посока кв. „Манастирски ливади“ до обръщателното колело на ул. „Тодор Каблешков“, за тролейбусни линии №№ 7 и 8 и автобусни линии №№ 73, 76 и 204.

Осигурява допълнителен автобус, който ще превозва пътниците от обръщателното колело на ул.“Тодор Каблешков“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика