Отново забраниха на ТЕЦ 'Бобов дол' да гори отпадъци

OFFNews 11 юни 2020 в 17:15 1645 0

Нова забрана за изгаряне на отпадъци е наложена на ТЕЦ "Бобов дол". Това е станало със заповед на директора на РИОСВ-Перник, пише БНР. 

Установено е, че топлоцентралата не е въвела визуален контрол и ясно видеозаснемане на всички точки от площадката при приемане на отпадъците и при последващо третиране, проследявани в реално време.

През април с предишна заповед екоинспекцията в Перник спря изгарянето на отпадъци. Дружеството обжалва заповедта пред Върховния административен съд и предварителното спиране беше отменено.

Междувременно в Министерството на околната среда и водите е постъпил протокол от заседание на ръководството на централата, придружен от декларация за отказ дружеството да изгаря RDF-горива в своите мощности.

В края на април ТЕЦ "Бобов дол" изпрати писмо до Гешев, в което обещава да се спре горенето на отпадъци и в кратки срокове да се предприемат действия от страна на дружеството за промяна на комплексното разрешително в частта използване на горива и да премахне РДФ горивото като част от използваната горивна база, за което се е обърнал и към МОСВ и РИОСВ – Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови