Откриват изложба в НС за обичаите, традициите и мечтите на ромската общност

"България успя да опази своите роми в онези трагични времена по време на Втората световна война, за да продължават те и до днес да бъдат неотменна част от българското общество", каза премиерът Кирил Петков

OFFNews 08 април 2022 в 07:45 938 0

В 11 ч. днес в Народното събрание ще бъде открита изложба, в която са включени снимки и разкази на участници в информационната кампания "Да открехнем вратата".

Експозицията показва обичаите, традициите и мечтите на ромската общност. Откриването й е именно на 8 април за Международния ден на ромите. Представянето ще е в Клуба на народния представител в парламента.

Кампанията „Да открехнем вратата“ е организирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта със съдействието на Фондация „Такале“, Национална мрежа на ромските трудови медиатори и Национална мрежа на здравните медиатори.

Премиерът Кирил Петков също честити Международния ден на ромите:

"Отбелязваме 8 април с чест и гордост, защото България успя да опази своите роми в онези трагични времена по време на Втората световна война, за да продължават те и до днес да бъдат неотменна част от българското общество. Решени сме да положим всички усилия за осигуряване на равенство, участие и достойна реализация на всеки български гражданин, независимо от етническата му принадлежност, във всички сфери на обществения живот".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови