Още три площадки за фитнес на открито в София

OFFNews 30 октомври 2016 в 16:32 7183 3

Още три стрийт-фитнес площадки ще бъдат изградени в София до края на годината. През последните години направихме 32, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с Йордан Йовчев поздрави участниците в състезание на новоизградената стрийт фитнес площадка в ж.к. "Младост" 3.

Следващите три ще са в кварталите "Подуяне", "Мусагеница" и "Изгрев". Ще продължим с програмата за изграждане на фитнеси на открито, защото това е един от най-добрите начини за масов спорт, а това е нашият приоритет при провеждането на Европейска столица на спорта през 2018 г., посочи кметът на София.

Продължаваме с инвестициите в ученическия спорт. Тази година изцяло модернизирахме 7 физкултурни салона, построихме една нова спортна зала в 98 Начално училище „Св.св.Кирил и Методий”, кв. "Илиянци". Продължава изграждането на спортната зала на 48-мо училище, район „Сердика”. За следващата година са планирани разширенията на Първа английска и на Френската езикова гимназия,при което ще се изпълнят физкултурни салони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12216

2

Uzer2

30.10 2016 в 17:41

Нека и в другите градове да се правят повече спортни и фитнес площадки, дано и кметовете да се съобразят...
Освен ползата "здрав дух - в здраво тяло", за младежите и гражданите, не се налага същите да се съобразяват с фитнес зали, където се тренира срещу заплащане...За безработни младежи и такива, които не са добре с доходите, е проблем да дадат 1-3 лева за тренировка в платеният фитнес.