Океан от възможности за професионална реализация и мотивация на учениците от ПГЕЕ-Пловдив

OFFNews 23 ноември 2016 в 10:31 8261 0

Когато бизнесът и образованието намерят начин да си бъдат взаимно полезни, резултатите са налице. Реален пример за това са успехите на учениците от ПГ по електротехника и електроника - гр. Пловдив, които правят първите си стъпки към професионална кариера по специалността.

Силната мотивация на младите хора и безупречната им подготовка в специализираните дисциплини са само част от предимствата, които създава за своите ученици ПГ по Електротехника и Електротехника. Гимназията непрекъснато обогатява разнообразието от проекти, международни и партньорски програми, с участието на млади хора от всички класове, учители и компании от страната.

Крайъгълен камък в подготовката на учениците е производствената практика в 11 клас, която се провежда в реална работна среда по специалността. Именно затова партньорствата на гимназията с различни фирми, работещи в тази сфера, имат голяма полза както за професионалното развитие на младите хора, така и за осигуряването на подготвени кадри за компаниите.

Училището осигурява възможност на заинтересованите фирми, които имат желание да предложат стажантски практики за учениците, да презентират и селектират кандидатите в училището или да ги запознаят с работната среда и атмосфера на място, с организирани професионални екскурзии.

Броят на компаниите, които се ориентират към този тип програми, подбор и подготовка на кадри се увеличава с всяка година. Сред фирмите, в които учениците от гимназията ще имат възможност да натрупат безценен практически опит в работна среда са:

„Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД“
„БТЛ Индъстрийз АД“
„EVN – България ООД“
„N3 Цифрова телевизия и интернет“
„Ай Ти Дабълю Испраконтролс България“ ЕООД
„Вискомп“ ООД
„Скейл фокус“ АД
„РГБ и Изот сервиз“ООД
„Евроуеб“ООД
„Имеса БГ“ ООД
„Изоматик Комплект“ ООД
„Инженеринг ЕООД“ – Пловдив

Училището реализира партньорски програми по различни проекти за професионалното развитие на учениците и с компаниите „КЦМ АД“ „Асел ООД“, „АББ България ЕООД - Клон Раковски“, и „ПИ ЕС ЕМ Електрик ЕООД“.

Някои от фирмите, като „БТЛ Индъстрийз“, вярват, че младите хора могат да бъдат безценен източник на свежи и иновативни идеи, ако получат шанс да развият потенциала си. Ето защо екипът на БТЛ откликва с охота на възможността да осигури реална работна среда на учениците, като вече няколко ученици, след завършване на производствената практика работят в компанията.

Фирмите, с които гимназията си сътрудничи, инвестират в перфектната подготовка на учениците, като им осигуряват практика с най-съвременната апаратура и технологии, даряват машини и оборудване на гимназията и провеждат обучение на учителите. Спонсорират се участия на учениците в международни конференции и състезания, на които възпитаниците на училището се представят подобаващо и печелят награди.

ПГ по електротехника и електротехника непрекъснато разширява форматите за възможности за реализация на младите хора със събития като „Ден на кариерата“ с участието на родители, фирми, ученици и представители на университети, организиране на професионални екскурзии в различни компании, участие в програмите "Еразъм" за обмен на ученици и много други.

Благодарение на обратната връзка с фирмите и университетите и непрекъснатия обмен на идеи и информация, както и предоставянето на съвременни машини и технологии, гимназията осигурява перфектна подготовка на възпитаниците си за успешно стартиране и изграждане на кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови