Quantcast

Охранителни камери засекли бягството на Северин от мястото на убийството (видео)

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2018 в 11:42 5938 1

Охранителни камери са заснели бягството на Северин от мястото на убийството на Виктория Маринова. Кадрите бяха разпространени от bTV.

От видеото става ясно, че Северин се оттегля от местопрестъплението сам. До момента не е известно дали той е имал съучастници. 

Съседи на задържания за убийството 21-годишен мъж смятат, че той е имал съучастници. От полицията също има информация, че се издирват съучастници и помагачи на Северин.

„Той не е единственият извършител, той е 20 кг с мокри дрехи. Това убийство не е станало оттук – оттам, това си е организирано. Тези, които са дошли да го вземат с колата, знаят за какво са го направили”, заяви пред bTV един от съседите на Северин.

Според бившия следовател Людмил Рангелов в извършването на престъплението Северин е бил сам. „Примитивният човек не мисли така, както ние. Той действа по животински инстинкт, за да удовлетвори в случая един свой нагон. Страхът от наказание и възмездие идва по-късно и той се стреми да го избегне. Преди извършването на деянието тази мисъл не го занимава”, коментира пред Нова тв следователят.

Днес стана ясно, че по време на разпитите в Германия заподозреният е дал съгласие в рамките на съдебната процедура, която се извършва, да се прескочат формалностите и да бъде екстрадиран според обвиненията, които е предявила към него българската държава. 

По време на съдебното заседание на германския съд днес се очаква да се вземе решение по мярката за неотклонение преди той да бъде екстрадиран.