Ограничават движението на колите по пътя Габрово - Шипка - Казанлък

OFFNews 26 август 2017 в 06:00 2080 0

Движението на автомобили по път  I-5 Габрово - Шипка - Казанлък ще бъде ограничено днес заради честванията за 140-ата годишнина от Шипченската епопея, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Ограниченията важат от 9 до 22 ч. и засягат транзитния трафик, който ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва:

• за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

• за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани за Габрово през с. Поповци и с. Донино, обходния път на град Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови