Обраха клон на "Булбанк" в Кърджали

OFFNews 27 ноември 2013 в 12:02 2196 0

Полиция. Снимка: БГНЕС
Полиция. Снимка: БГНЕС

 

Крадци обраха клон на "УниКредит Булбанк" в Кърджали тази сутрин.

Сигналът е подаден в 9:05 ч. в полицейското управление, съобщи ОД МВР Кърджали.

Незабавно мястото е отцепено от полиция и е изпратена дежурна група. Извършва се оглед и се изясняват подробностите около престъплението. Образувано е досъдебно производство.

По първоначална информация мъжете проникнали в офиса на банка на бул. "България". Малко след отварянето на офиса заплашили банковите служителки с пистолет и събрали в чувал наличната сума, след което се измъкнали с автомобил. В момента полицията прави оглед на мястото. 

Вероятно отмъкната сума е между 20 000 и 30 000 лева, а извършителите са имали вътрешна информация от банката. Крадците са се изнесли с автомобил с бургаска регистрация, който е бил засечен да се движи в насрещното платно на еднопосочната ул.''Екзарх Хосиф''. Според разследващи става въпрос за гастрольори.

"Няма пострадали клиенти и служители на банката. Сумата, която престъпниците са успели да вземат, се уточнява в момента. По предварителната оценка тя е незначителна.

Незабавно е уведомена полицията за извършеното тежко престъпление. Създадената организация в банката и инвестираните за сигурност средства, са ограничили и възпрепятствали действията на престъпниците.

Разбира се изживеният шок е голям, но се надяваме, че ще бъде преодолян. Сигурността на нашите клиенти и служители е основен приоритет за банката.

След приключване на действията на полицията и успокояване на обстановката, работата на филиала ще може бъде подновена", се казва в официалната позиция на банката, изпратена до медиите.

Това е вторият банков обир в Кърджали за последните 15 години. През 1999 г. беше задигната крупна сума от инкасо автомобил, пренасящ заплатите на големите предприятия Оловно-цинков комбинат и "Бентонит". Случаят обаче остана неразкрит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!