Нови обвинения за ''патриота'', свалил гръцкото знаме в Кавала

Българското посолство в Гърция осъжда постъпката му, поведението на 35-годишния е "достойно за съжаление"

OFFNews 07 август 2023 в 10:11 7408 6

Снимка wikimedia.org

Българинът, който бе задържан в Кавала, след като свали гръцкото знаме и сложи българското, е с нови обвинения, след като се е опитал да избяга от страната, като при преследване счупил мантинела на граничния пункт Ексохи, съобщи изданието "Dramini". 

35-годишният мъж свали гръцкото знаме в петък, а в събота бе задържан

Той бил забелязан от екипажа на кораб, превозващ работници към нефтена платформа. Служители на пристанищната администрация на Кавала се опитали да задържат нарушителя, като 35-годишният оказал яростна съпротива и дори извикал "Това е България!".

Срещу него било образувано наказателно производство за обида на национални символи, но малко след това е освободен по разпореждане на прокурора. Наложена му е забрана да напуска страната до провеждането на съдебното заседание, а бреговата охрана свалила регистрационните табели на автомобила му.

Сега са му повдигнати две нови обвинения. Причината е, че въпреки забраната за напускане на страната, българинът потеглил към границата с България. В Драма срещнал полицейски контролно-пропускателен пункт, който му подал сигнал да спре заради липсата на регистрационни табели. Шофьорът увеличил скоростта и веднага започнало преследване, което стигнало до границата. 

Той разбил мантинелата и навлязъл на българска територия. Образуваните преписки от РУ Драма са за опасно шофиране и нанасяне на щети на обществено имущество.

Българското посолство в Гърция осъжда постъпката на 35-годишния българин.

Оттам характеризират поведението на 35-годишния като "незаконно" и достойно за съжаление и в пълно противоречие с отличните добросъседски отношения между България и Гърция като две членки на Европейския съюз.

Става ясно, че българската полиция го е арестувала веднага щом е преминал граничния пункт и го е разпитала. След полицейския разпит той беше освободен в очакване на евентуални допълнителни полицейски или други процедури, отбелязва изданието.

Накрая от българското посолство отбелязват, че въпросният мъж е осъждан и преди в България за шофиране в нетрезво състояние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

6

БотоксПутю

08.08 2023 в 17:48

Редакцията, дайте снимки на този бг патриот да му видим патриотичните татуировки.

12021

5

bls

07.08 2023 в 12:19

Тоя ако го поискат гърците, трябва да им го предадем незабавно. Не виждам причина да стои тук ако няма друга информация, която не се споделя.

870

4

Constanza

07.08 2023 в 12:15

Температурите се вдигат, IQ-то пада.

345

3

Джендо Джедев

07.08 2023 в 12:04

Поредният татуиран шопар. Откъде изпълзяха тия, бе?

12078

2

edin slep

07.08 2023 в 11:47

Или е провокатор или му хлопат дъските. Ама такива неща ги правят при демокрациите. Защо не иде във Волгоград и да обясни, че волжките българи имат право на самоопределение.

2415

1

Пустиняк

07.08 2023 в 11:35

Екстрадиция! Гръцкия затвор ще му излекува възрожденските импулси.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика