Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

НОИ и синдикатите сключиха колективен трудов договор

OFFNews 28 септември 2022 в 13:15 930 0

НОИ

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

НОИ

Националният осигурителен институт и синдикатите сключиха Колективен трудов договор, с който страните се ангажират да си сътрудничат за устойчивото и възходящо развитие на института, съобщиха от пресцентъра на НОИ. 

Договорът е сключен с подписите на управителя на НОИ Ивайло Иванов, Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации - КНСБ, представлявана от Кръстьо Боянов – председател, и нейният основен член – Синдикатът на работещите в НОИ, представляван от Димитринка Георгиева – председател, и Синдикатът на административните служители „Подкрепа“, представляван от председателя си Кремена Атанасова.

Предметът на договора урежда условията за синдикална дейност и взаимоотношенията между страните; трудовата заетост и професионална квалификация; работно време, почивки и отпуски; трудови възнаграждения и обезщетения; здравословни и безопасни условия на труд; социално-битовото и културно обслужване.

Подписано е и Споразумение по въпросите на служебните и осигурителните отношения в НОИ. "Споразумението е израз на общата воля за изграждане на професионална, политически неутрална и отговорна държавна администрация, призвана да служи на интересите на обществото", допълват от Института.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!