Nexo дарява общо $350,000 в помощ на украинския народ

OFFNews 11 април 2022 в 19:21 1402 1

Снимка nexo

Човешкото страдание и безбройните трагедии в Украйна са вледеняващ урок за това колко уязвими сме всички ние. Драматичните събития, застигнали украинския народ, са напомняне за огромната нужда от съпричастност и взаимопомощ. Това се казва пресъобщение от екипът на Nexo в България. От компанията сматат за свой човешки дълг предприемането на конкретни действия в подкрепа на украинските бежанци – жени, деца и семейства – намерили убежище в страната ни, както и да подкрепят засегнатите, избрали да останат на територията на Украйна.

Nexo дарява $350,000 или 620,000 лв. в помощ на потърпевшите в три основни направления:

1. Хуманитарна помощ за Украйна –$135,000
2. Подпомагане на украински бежанци в България – $140,000
3. Подкрепа за жени и деца, украински бежанци в България – $75,000

Nexo избира да работи с редица местни организации, активно ангажирани с осигуряването на хуманитарна, медицинска, правна и социална помощ, жизненонеобходими доставки на храна и чиста питейна вода, предоставяне на спешен подслон на нуждаещите се, защита на деца и уязвими групи, както и спомагане за безопасното преминаване на украински граждани през границата.

Осигурената финансова подкрепа ще подпомогне и инициативи за изграждане на центрове за целодневна грижа за деца на украинските бежанци, за подсигуряване на образователни ресурси и подкрепа за майки с деца с увреждания или трудности в развитието.
-  Хуманитарна помощ за Украйна:
- Първоначално дарение от $100,000
- Последващо дарение от $35,000 към Сдружение „Мати Украйна”

- Подпомагане на украински бежанци на територията на България:
- Дарение в размер от $140,000 към BG4UA

- Дълготрайна подкрепа на майки на деца с увреждания или трудности в развитието, украински бежанци на територията на България:-

Дарение в размер от $50,000 към Фондация “За Нашите Деца”

- Подкрепа за жени и деца, украински бежанци, на територията на България:
- Дарение в размер от $25,000 към Български фонд за жените


Благодарение на активната едномесечна кампания на Nexo, потребителите и екипа на компанията, направиха дарения до общата сума от $350,000 към официалните Bitcoin, Ethereum, Tether и Polkadot адреси, предоставени от правителството на Украйна.

Екипът на Nexo вярва, че с тези действия ще вдъхнови възможно най-широк кръг компании и личности да подпомогнат засегнатите в Украйна по начин и в размер, според своите възможности.

Nexo е една от водещите институции за управление на дигитални активи в света. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез услуга за обмен с 300+ пазарни двойки.  Nexo управлява $12 милиарда активи за над 4,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $75 милиарда от своето основаване през 2018 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови