Не пускат Ранобудните студенти в Аулата на ВТУ

OFFNews 30 ноември 2013 в 18:28 3750 6

Ранобудните студенти ВТУ
Ранобудните студенти ВТУ

 

Днес сутринта Ранобудните студенти от Велико Търново не бяха допуснати до Аулата на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Ранобудните искали да влязат със знамето си в залата по време на "Деня на отворените врати на ВТУ".

Идеята беше да се наблюдава събитието и да не се скандират лозунги. Всичко говори, че разпореждането е било само Ранобудните студенти да не се допускат в Аулата, коментираха пред OFFNews.bg студенти от ВТУ.

Младежите попитали дали може да влязат без знамена и плакати,  но отново не ги пуснали.

В позицията си те отбелязват: "Това, че не сме кандидат-студенти, не означава, че не ни интересува какво се случва в университета, как се провеждат кампаниите и доколко се поддържа авторитета на ВУЗ-а. Защото ние не гледаме само себе си и собственото си оцеляване, а искаме нашите бъдещи колеги да учат в авторитетен университет, какъвто би трябвало да бъде ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.  Ние бяхме тези, които поставиха болезнени въпроси и предложения към ръководството на ВТУ относно качеството на образованието и прозрачността във ВУЗ-а. Което автоматично подсеща, че ние ще бъдем и тези, които ще следят как протичат кампаниите по привличане на студенти".

След събитието Ранобудните студенти са попитали и ректора защо е имало нареждане те да не бъдат допуснати, на не са получили отговор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови