Не пускат Ранобудните студенти в Аулата на ВТУ

OFFNews Последна промяна на 30 ноември 2013 в 18:28 3346 6

Ранобудните студенти ВТУ
Ранобудните студенти ВТУ

 

Днес сутринта Ранобудните студенти от Велико Търново не бяха допуснати до Аулата на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Ранобудните искали да влязат със знамето си в залата по време на "Деня на отворените врати на ВТУ".

Идеята беше да се наблюдава събитието и да не се скандират лозунги. Всичко говори, че разпореждането е било само Ранобудните студенти да не се допускат в Аулата, коментираха пред OFFNews.bg студенти от ВТУ.

Младежите попитали дали може да влязат без знамена и плакати,  но отново не ги пуснали.

В позицията си те отбелязват: "Това, че не сме кандидат-студенти, не означава, че не ни интересува какво се случва в университета, как се провеждат кампаниите и доколко се поддържа авторитета на ВУЗ-а. Защото ние не гледаме само себе си и собственото си оцеляване, а искаме нашите бъдещи колеги да учат в авторитетен университет, какъвто би трябвало да бъде ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.  Ние бяхме тези, които поставиха болезнени въпроси и предложения към ръководството на ВТУ относно качеството на образованието и прозрачността във ВУЗ-а. Което автоматично подсеща, че ние ще бъдем и тези, които ще следят как протичат кампаниите по привличане на студенти".

След събитието Ранобудните студенти са попитали и ректора защо е имало нареждане те да не бъдат допуснати, на не са получили отговор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.12 2013 в 09:19

ау ето още един клавиатурен боец. пък можеше да отидеш да биеш и тн.. ама не - седим си вкъщи на топло в панелката и мяукаме от там. ела бе пиленце да ти покажа малко вакарелско кунгфу хахаха тъпунгер недоклатен.

01.12 2013 в 14:24

Тук в Софийския университет това което виждам е една свинщина и оскверняване на културен паметник. В аулата се яде, пие се, истинска кочина е, навсяъде боклуци и помия....... Това ли са ранобудните студенти - пълна пародия! Нещастници махайте се от аулата, че накрая ще влеза аз и ще ви изнеса от там боклуци долни

01.12 2013 в 11:03

Майсторе, "силнонервен " съм,но трябваше да сложиш и няколко червени точки!Дано този материал не се използва при обучението на нашите полицаи...

01.12 2013 в 02:16

Еми като не верваш, ето ти документ за борба срещу антиобществените прояви в Пиндустан, един вид дисциплиниране от страна на властите на буйстващи студенти и вся остальная (слабонервните да не гледат обаче)…и може леко да намалиш звука щото има доста писъци от фимейлите като ги дърпат за косите и ги мушкат с полицейски палки ниско под кръста. Клипчето е от миналата година документално, само по американски източници.

Приятно гледане, и умната: http://www.youtube.com/watch?v=45VGFgiFu7Y

Абе и ние трябва да се поучим от пиндустанския челен опит бе, закона над всичко, нали това искате, хахаха...

01.12 2013 в 01:20

Ти ако случайно имаш дипломка някаква, да не би да е голяма файдата?
А ВТУ наистина се нуждае от много неща, за да си вдигне авторитета и да си подобри кадрите.
Или не си чул-видял идиотите от Студентския съвет на ВТУ? До един като теб защитници на правата вяра и на Орешарчето. Имаше едно хубаво видео как "громят" гнилите протестиращи студенти. Мияукат, ъъъ-кат и мъъъ-кат, говорят като баба ти от село, не могат да вържат едно сложно съставно изречение, обаче се натягат пред ръководствтото на уни-то си.
Те се натягат, ти заработваш...

Льохмани нещастни!

ОСТАВКА!

30.11 2013 в 22:32

Бахти комсомолците-хунвейбини. Незавършили студентчета, без образование, без семейства, без деца, без работа, обаче искат вече те да управляват висшето образование. Абе това дори по време на Културната революция в Китай го нямаше бе. Следващия етап е да поискат и да управляват държавата, като червените кхмери. Типичната комунистическа закваска от бащи и майки, членове на БКП и баби и дядовци - активни борци. Крушата не пада по-далече от дървото.