Наши евродепутати се обявиха против квотите за бежанци

OFFNews Последна промяна на 31 май 2015 в 20:58 3422 3

Евродепутатите ни Илияна Йотова и Светослав Малинов се обявиха против идеята на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер за квоти за прием на нелегални мигранти в страните-членки на ЕС.

Ако квотите се приемат, България е задължена да приеме още 788 души.

"Аз твърдя, че България все още не се е оправила от онази шокова ситуация, когато буквално в рамките на 2 месеца на наша територия стъпиха над 10 000 души. Затова България, Малта, Гърция, Италия и Испания страни трябва да бъдат извадени извън скоба”, заяви Йотова пред БНР.

Тя е на мнение, че трябва да поискаме да получим "особен статут", който да ни извади от бъдещ прием на бежанци на квотния принцип.

„Ако погледнете списъка на 6-те или 7-те приемателни пунктове в страната, които имаме, ще видите, че техния капацитет е почти изчерпан. Няма къде повече да бъдат настанявани тези хора. А няма и какво да се лъжем – условията за живот там са все още доста мизерни”, изтъкна тя.

Малинов смята, че страната ни не трябва да приема още мигранти, защото в бъдеще това може да се използва като прецедент.

Според Малинов към критериите, които формират квотите за бежанци, като БВП, площ и стандарт, трябва да бъде добавен и броят на вече приетите бежанци. Тогава България „рязко ще се открои“. 

Преди ден евродепутатът Ангел Джамбазки също заяви, че не бива да приемаме повече чужденци у нас. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2015 в 22:44

А останалите евро-путьовци къде са били???????????

Само тези двамата ли работят там?

31.05 2015 в 22:22

Всъщност не са 788 емигранти, а 788 + 4 000 = 4 788, защото Германия ще ни върне 4 000 нелегали, влезли в Еврогейския съюз през България и регистрирани тук.

И тъй като голяма част от емигрантите влизат през България и местните власти ги регистрират тук, то след това другите страни от ЕС имат основание да ни ги връщат.

Най-бедната страна в ЕС може да се превърне в емигрантско гето, ако държавата не намери сили да откаже на тоя натиск да се държат външните граници отворени.

31.05 2015 в 22:17

Браво Йотова!
Браво Малинов!