"Напоителни системи" излизат на протест пред Министерския съвет

OFFNews 08 септември 2014 в 20:57 1967 0

Протест на служителите в "Напоителни системи".

Работещите в "Напоителни системи" ЕАД излизат на национален митинг-протест пред Министерски съвет идната сряда.

Това съобщи пред БНР зам.-председателят на Федерация "Земеделие и гори" към КТ “Подкрепа” Павел Черийски. Той е служител в най-големия клон на дружеството “Струма-Места”.

Още преди месец синдикатите в държавното дружество предупредиха, че ако до 10 дни след встъпване в длъжност служебното правителство не осигури дължимите от държавата 20 милиона лева за дейностите по предотвратяване вредното въздействие на водите, хората ще излязат на протест. 

"И ще искаме среща за предпазване от вредното въздействие на водите, тъй като досегашните разговори с министъра на земеделието не доведоха до нищо. Само ни се обещават някакви средства, които в необозримото бъдеще ноември, декември месец... Състоянието на дружеството "Напоителни системи" е плачевно", каза Чирийски. 

По думите му в момента "Напоителни системи" е декапитализирано дружество и е във фалит.

"Някои работници са получили заплати за май месец пълните, някои са получили по 60 процента за май месец, а искаме да гарантират националната сигурност.

Състоянието на речните корита и язовирите е от национално значение и реална заплаха за населението", напомни синдикалистът.

Протестното шествие на работещите в "Напоителни системи" ще тръгне от площада пред храм-паметника "Александър Невски" и ще спре пред Министерския съвет.

Датата 17-ти септември, когато почитаме светиците София, Вяра, Надежда и Любов, е избрана като символ на последната им надежда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!