НАП дава таблети на ученици срещу касови бележки

OFFNews 01 февруари 2015 в 12:50 8867 0

Националната агенция по приходите (НАП) раздава таблети в томболата „Парола: Касова бележка“.

Името на първия късметлия ще стане ясно в понеделник (2 февруари), когато актьорът Димитър Рачков ще изтегли печелившия сред 900 участници.

Той обаче ще може да получи наградата само ако представи регистрираната от него касова бележка за извършена покупка на продукт или услуга.

Томболата е насочена към всички ученици в България. Нейната цел е да даде на младите основна информация за данъците и смисъла от плащането им, както и да даде практически съвети за финансовата система.

Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите се определят на лотариен принцип.

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един ученик, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите.

Стойността на покупката не е от значение. Важно условие е учениците да съхраняват касовите бележки, които регистрират.

Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специално разработен софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS.

900 ученици вече се включиха в играта, като до момента регистрираха над 35 000 касови бележки. Над 10 000 души следят публикациите в страницата на кампанията във Facebook.

В хода на кампанията „Влез в час с данъците 2“ 80 служители на НАП ще посеят близо 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови