Наградиха шефа на пожарната в Благоевград за борбата с пожара в Кресненското дефиле

OFFNews 20 октомври 2017 в 15:42 3133 0

Снимка МВР

Вътрешният министър награди директора на пожарната в Благоевград с почетно отличие за самоотвержената работа при справяне с огнената стихия в Кресненското дефиле.

„Всички вие, присъстващи на днешната церемония, сте герои“. С тези думи министърът на вътрешните работи се обърна към служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, областния управител на Благоевград, представители на местната власт в засегнатите от стихията общини, ръководителите на структурите, участвали в действията по огромното произшествие, които бяха гости на церемонията по награждаване на директора на РДПБЗН – Благоевград. „Благодарение на съвместните усилия, координирани от комисар Георги Пармаков - отличен професионалист и ръководител, бе потушен един от най-големите пожари за последните години, без да бъдат допуснати жертви“, подчерта вътрешният министър и допълни: Почетното отличие „За доблест и заслуги“ е за неимоверния труд при защита на гражданите, който често остава невидим. Радев отправи лични благодарности към комисар Пармаков и пожела здраве, мотивация и успешно да продължава да стимулира колегите си в работата.

Думи на признание към всички, участвали в погасяването на пожара, и към полицаите за проведената образцова евакуация на хората отправи и директорът та ГДПБЗН главен комисар Николай Николов: "Работихте пет денонощия под непрекъснат натиск и не допуснахте нито един гражданин да пострада или да загуби живота си. В резултат на съвместните усилия пожарът бе прекъснат и не засегна съседни населени места и Национален парк „Пирин“.

Комисар Пармаков благодари за топлите думи на признателност и прие връченото му от министър Радев почетното отличие „За доблест и заслуги“ – II степен като награда за всички свои колеги. „Нашият труд е работа в екип, сам човек не би се справил в такава ситуация. Наградата е признание и оценка не само за служителите на РДПБЗН - Благоевград, а и за служителите на главната дирекция и останалите регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, които проявиха изключително старание, умения и професионализъм при овладяване на огнената стихия“, каза комисар Георги Пармаков. Той подчерта огромната помощ и подкрепа, оказана от областния управител на Благоевград и от кметовете на общините Симитли и Кресна и отново отбеляза, че справянето с огъня е резултат от общите усилия на горски служители, на представители на Министерството на отбраната, доброволци, аварийното звено на Столичната община и на местното население.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови