Награда от 10 хил. лв. очаква малък бизнес, отделящ от времето си за социални каузи

OFFNews 26 май 2015 в 11:56 1995 0

Награда от 10 хил. лв. очаква малък бизнес, отделящ от времето си за социални каузи

10 хил. лв. награда очакват онзи успешен малък бизнес, който отделя от времето и средствата си за благотворителност и социални каузи. Конкурсът се организира за втора поредна година от Метро Кеш енд Кери България.

В него се дава възможност на собствениците на малки фирми да разкажат своята история и за инициативите, които провеждат. Този от тях, който събере най-много гласове на сайта на конкурса, ще спечели 5 000лв. в брой и още 5 000 лв. като подкрепа за негов бизнес проект.

Отделно от това има и награда за инициативата, която не е събрала достатъчно гласове, но е достойна да бъде подкрепена. За това специално жури ще реши кой ще бъде „подвластник“ на победителя, като за него е предвидена същата награда. Останалите 10 истории, събрали най-много гласове, ще получат ваучери за пазаруване в МЕТРО.

„Често се говори за благотворителни инициативи на големите компании, но малкият търговец, който, един път се бори, за да оцелее и паралелно с това прави всичко възможно, за да допринесе с нещо към някаква кауза или идея, остава в сянка. А такива примери има много“, коментира пред OFFNEws Людмил Каравасилев от Метро Кеш енд Кери България.

За първи път инициативата стартира миналата година, като тя е обхванала 26 държави.

Конкурсът е за малкия и среден бизнес в България, който има какво да разкаже. Това, което трябва да се направи, е желаещите да участват в него да се регистрират в специално създаден сайт „Звездите на МЕТРО 2015“. Там те могат да разкажат за инициативите, които провеждат. На индивидуалната страница на всеки отделен участник може да се гласува.

Гласуването е до 20 юни, а победителят ще бъде обявен на 26 юни.

OFFNews е партньор на инициативата. Подробности за нея може да научите ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews