Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София

OFFNews 20 август 2020 в 15:22 4722 0

Архив

Надзирателите в затворите се готвят за национален протест в София заради неизпълнени обещания на правосъдния министър, съобщиха от Синдикат "Охрана". 

В позицията си синдикатите посочват, че са обезпокоени от неизпълнението на поетия ангажимент през 2018 г. да бъдат отпуснати допълнителни бройки към вече съществуващи щатни разписания ГД "Охрана" и ГД "Изпълнение на наказанията". 

Оттам допълват, че в Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация, прието през 2012 г., е посочена само едната специализирана главна дирекция в правосъдното министерство - Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, с което се нарушава постигнатото изравняване на социалния статус на служителите в двете дирекции в МП.

Те са категорични, че провежданите срещи между правосъдния министър и само едната от синдикалните организации - ССЗБ, нарушават споразумението за сътрудничество между всички страни.

От 21 до 28 август ще се състоят събирания на открито пред Съдебните палати в страната и ако целите им не бъдат постигнати, то те ще преминат и към провеждане на национални протести в София. 

Утре от 7:30 до 7:50 часа ще се проведе събиране пред Съдебната палата в Бургас. 

От синдиката уточняват, че ще се заеме около 150-300 кв. м. пред централния вход, като няма да се пречи на влизащите и излизащите в Съдебната палата. Очаква се на събитието да присъстват около 20-30 души. Няма да се използва озвучителна техника, няма да има и шествие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews