Quantcast

Над 1200 души искат обезопасяване на пешеходката пътека, на която загина дете в София

ОFFNews Последна промяна на 05 юни 2019 в 18:03 1894 0

Живеещи в района на столичния бул. „Цар Борис Трети“ където в петък беше блъснато и загина 15-годишно момче, внесоха подписка в Столична община с искане за обезопасяване на пешеходна пътека.

Освен до кмета на София и до Столичния общински съвет хората от района са внесли копие до премиера Бойко Борисов, като искането ще бъде изпратено и до министъра на транспорта и на вътрешните работи.

Пред Дарик Диана Димитрова, която е инициатор на подписката обяви, че ако пешеходната пътека не бъде обезопасена в кратки срокове, живеещите ще бъдат принудени да блокират движението по бул. „Цар Борис Трети“.

"Нашата инициатива е във връзка не само с този смъртен случай, а и за такива преди него" подчерта Димитрова.

Според нея зеленият сигнал за пешеходците е изключително краткотраен.

"Какви са нашите искания? Поставяне на ограничение за намаляване на скоростта до безопасна на бул. "Цар Борис Трети" - дали да се сложат знаци, дали да се сложат камери, които да засичат скоростта и да се глобяват шофьорите, нека КАТ да го реши. Поставяне на повдигната пешеходна пътека по целия булевард, където има пешеходни пътеки на пешеходните светофари. Внесох такова искане с 1212 подписа.", поясни още тя.

Сред подписалите се над 1200 души е и майката на загиналото в катастрофата дете.

Тя призова да не се позволява още деца да загинат на мястото. По думите ѝ колите преминават на червен светофар с много висока скорост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !