МВР предупреждава за телефонни измамници, представящи се за полицаи

ОFFNews 07 декември 2016 в 14:18 4165 1

Полицията в София предупреждава за измама, в която мними полицаи се обаждат по телефона и искат от нищо неподозиращи хора да им предадат пари и бижута под претекст, че става въпрос за полицейска операция.

"Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!", призовават от Областната дирекция на МВР - София.

При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР, заявяват от полицията. 

Последният регистриран случай на измама по горепосочения сценарий е от вчера, когато жена от Самоков е била измамена с голяма парична сума и златни накити. По обяд 61- годишна самоковка съобщила в полицията, че по- рано през деня е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че на домашния й телефон позвънил непознат, представил се за полицай, който я въвел в заблуждение, че е необходимо съдействието й за залавянето на телефонни измамници. Без капка колебание и без да се посъветва с някого, жената изпълнила точно указанията на мнимия полицай и изхвърлила от терасата на дома си найлонов плик с 2000 евро, 2000 лева и около 20 грама златни накити.

По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

1

SC

07.12 2016 в 17:07

Колкото и да предупреждават, балъците ще продължават да се хващат. В Бургас не бяха статии, ТВ предавания, предупреждения от полиция, информационни плакати в градския транспорт и пощенските гишета, че и „Социален патронаж“ бяха инструктирани да обясняват, когато ходят по адреси.
Резултат - никакъв. През ден има някой измамен. Е, като са прости и имат пари, да дават.