Мними ВиК инкасатори обикалят домовете на жителите в Благоевградско

OFFNews 18 февруари 2020 в 09:41 1195 0

ВиК-Благоевград предупреждава своите абонати за мними инкасатори, които обикалят домовете на жителите на града и околните села, предаде БНТ.

Измамниците имат за цел да влизат в имотите на гражданите, за да огледат за ценности и по-късно да се върнат, за да ги оберат. Има такива, които дори предлагат да събират пари на място. 

Един от последните сигнали е от село Бело поле. Мнимите инкасатори стават все по-креативни, оставяйки бележки на хората за дължимите им суми.

"През последните няколко седмици получихме сигнали, че има такива хора, които се представят за служители на ВиК и събират неправомерно такси. Апелираме към нашите потребители да бъдат внимателни. Нашите инкасатори и служители носят отличителни знаци - имат табели, баджове, на които са изписани имената, съответно и дрехите са с изписано "ВиК Благоевград", каза Росица Димитрова, директор на ВиК.

Все още няма информация за измамени, за това се прави превантивна кампания за потребителите.

От дружеството подсещат, че на сайта им има график на посещенията, както и имената на служителите, които посещават домовете ни. Има и денонощна телефонна линия за гражданите.

Иван Стойчев, кмет на с. Бело поле, разказа: "Преди около седмица, около 17:30 часа, жена, прибирайки се вкъщи, вижда лепенка на вратата. На лепенката има телефонен номер, три имена на мъж и указания, че трябва да се обади, за да заплати задълженията си. Тя беше много притеснена, обади ми се. Аз й казах - дай ми на мен имената и телефонния номер.Обадих се, някаква жена вдигна, каза, че има задължения лицето."

Според него целта е да се обади потърпевшия. Кметът подозира, че телефонът, на който се звъни, е импулсен. Той е предупредил всички жители на селото да се обаждат на него при подобни случаи. Стойчев не е сигнализирал полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови