Младост се готви за парти, отвоюва си детската площадка

OFFNews 11 октомври 2016 в 13:40 7028 2

Снимка За зелен младост

Детската площадка в "Младост" 1, от която тръгнаха гражданските протести срещу застрояването в района, е възстановена. Собственикът, който искаше да строи 4-етажна сграда на мястото, вдигна загражденията. 

Новината съобщи групата "За зелен Младост" на фейсбук страницата си. Добро утро, граждани на "Младост"! Тази сутрин се случва нещо прекрасно в "Младост" 1! Децата отвоюваха своята полянка! Браво деца! Играйте на воля! Лятото и ваканцията мина, но... очакваме скоро да "населите" полянката си със снежни човеци!
А ние, възрастние, се надяваме, че това не е само един предизборен трик! 

Протестите доведоха до оставката на кмета на района Цвета Авджиева, която се оттегли от поста по настояване на Йорданка Фандъкова. Върху строителството бе наложен мораториум, а проверката показа, че разрешението за строеж не е съобразено с всички изисквания. 

Организаторът на протестите в Младост Десислава Иванчева съобщи за OFFNews, че се подготвя парти на отвоюваната поляна. До края на деня пък тя очаква регистрацията си в ЦИК като кандидат за кмет на "Младост", издигнат от Инициативен комитет.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!