Министърът на земеделието наказва шефа на ловно стопанство ''Искър''

OFFNews 03 април 2024 в 16:34 3734 2

незаконните постройки

Снимка Архив

От МЗХ не уточняват какво ще е наказанието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на „Държавно ловно стопанство Искър“ Иван Дивизиев. Причината е издадената заповед, с която се ограничаваше достъпа до незаконните сгради на фирмата "Био Майнинг" на язовир "Искър", известни като "зимния сарай на Румен Гайтански-Вълка".

В началото на февруари Върховният административен съд нареди постройките да бъдат съборени, а близо два месеца по-късно - на 29 март, кметът на София Васил Терзиев съобщи, че общинското дружество, на което беше възложено принудителното изпълнение на заповедите, пристъпи към премахването им.

В понеделник от ловното стопанство не пуснаха техниката на Столична община да стигне до сградите, които трябва да бъдат съборени. Входът към тях беше затворен, а пред него била паркирана и кола. Причината беше именно заповед на Дивизиев, с която се забранява достъпа на външни лица и превозни средства в размножителния период, който тече в момента.

Сега от МЗХ съобщават, че директорът на ловното стопанство ще понесе наказание заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството.

Издадената от него заповед е неправомерна и е отменена по нареждане на директора на Югозападно държавно предприятие Валентин Чамбов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

03.04 2024 в 18:58

много плахо бе, мяза на мъмрене тая мярка

-690

1

nms

03.04 2024 в 18:29

Какво наказание, тоя се изплю в лицето на държавата , директно прекратяване на договора и да ходи на топло където слънце не огрявана мафиота.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки