Милка Христова: Столична община не контролира снегопочистващите фирми, те съсипват топлопреносната мрежа

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2017 в 17:16 2269 0

Управляващите в Столична община да кажат дали наистина фирмите, които печелят поръчки за почистване на улиците в София от сняг през зимата, използват сол в смесите. Това призова заместник-председателят на СОС от групата на БСП Милка Христова.

Столична община, като принципал и собственик на "Топлофикация-София", трябва да се отнесе отговорно към проблемите на най-голямото си дружество, коментира Милка Христова. Задължението на Столична община е да се грижи за активите на "Топлофикация-София" и най-вече за топлопреносната мрежа. Затова очаквам от управляващите града ни да кажат дали е вярно, че почистващите леда и снега фирми използват в смесите си сол и по този начин увреждат топлопреносната мрежа на "Топлофикация-София". От Столична община трябва да кажат и как контролират почистващите фирми дали използват сол и дали изпълняват условията по договорите, които са сключили за изпълнение на услугата. От друга страна смятам, че Столична община трябва да разработи програма за рехабилитация на мрежата, както и да намери финансови източници, за да може да гарантира услугата. Това, все пак, е нейно задължение!".

Милка Христова присъства на изслушването на ръководствата на "Топлофикация-София" и на останалите топлофикационни дружества в страната в зала "Запад" на Народното събрание. То се състоя по предложение на народния представител от 23-и МИР в София Жельо Бойчев и останалите депутати от Комисията по енергетика от "БСП за България" в парламента. По време на изслушването изпълнителният директор на "Топлофикация-София" ЕАД Георги Беловски заяви, че използваните смеси за почистване на булевардите и улиците в столицата през зимата вредят много на топлопреносната мрежа. От добавянето на сол в тези смеси и без друго остарелите тръби ерозират и водят до огромни аварии като тези от миналата зима, които оставиха различни столични квартали без отопление за дни през най-студените месеци.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !