Места от Кюстендил, Трън, Троян и селища около Панчарево още са без ток

Обилният сняг извади 600 служители на ЕРМ Запад на терен

OFFNews 17 декември 2023 в 10:11 3077 0

електропроводи

Снимка iStock

Без ток.

В отделни населени места от общините Кюстендил, Троян, Трън, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево все още са без ток след обилния снеговалеж вчера. Става дума за труднодостъпни високопланински електропроводи.  

Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват авариите и успяха да възстановят електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. 

За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което може да доведе до смущения.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без ток и където има най-голяма концентрация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика