Малки и големи се забавляваха в Южния парк със старта на кампанията #EUandME (галерия)

Мая Младенова 12 май 2018 в 14:56 3410 0

Снимка Мартин Георгиев

Дeца, младежи и родители дадоха заедно началото на европейската кампания #EUandME по време на семейния празник Фамилатлон в Южния парк. Кампанията запознава младите хора с предимствата на членството в Евросъюза и с начина, по който той е променил и подобрил живота им и им е дал повече възможности.

През целия ден днес малки и големи могат да отидат на място в шатрата на кампанията на Голямата поляна в парка, да се забавляват, да получат подаръци и информационни материали и да гледат на място петте филма с грабващи сюжет, заснети за кампанията от европейски режисьори и посветени на различни достижения на ЕС.

Пред шатрата на #EUandME посетителите могат да завъртят "колело на късмета", като отговорят на въпроси за Евросъюза, а при правилен отговор да получат подаръци - топки, фризбита, книжки и др. Малките гости на фестивала тази сутрин отговаряха на въпроси като "Коя е столицата на Италия?", "България член ли е на Европейския съюз?" и "Колко звезди има в знамето на ЕС?" Малчуганите се забавляваха и изпробвайки футболните си умения на специално монтирана стена. 

На екран в шетрата за пръв път у нас бяха прожектирани филмите "Самотникът", "Купонджията", "Живата странноприемница", "Oona" и "Дебют". Те са снимани от режисьори от пет различни европейски държави и чрез увлекателни разкази илюстрират европейските политики за дигиталните технологии, развиването на бизнес, мобилността, устойчивото развитие и правата на гражданите.

Филмите можете да видите и на сайта на кампанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови