Майка изоставя новородените си близначета и заминава за чужбина

OFFNews 16 септември 2014 в 16:56 4866 1

Майка изостави новородените си момче и момиче във Варна. Близнаците са оставени на грижите на служителите на Дома за медико-социални грижи в кв. „Виница“ във Варна, след като майка им ги изоставила, съобщава Дарик. 

Случаят е отпреди броени дни, когато в добричка болница се родили близнаците. Те обаче били недоносени и със сериозни здравословни проблеми.

След като родилката се възстановила, тя си тръгнала без повече да потърси отрочетата си.

Социалните служби издирвали жената на адреса, който е оставила в администрацията на болницата, но се оказало, че тя от години не живее на него.

По данните от архивите на социалните преди около три години тя е родила друго дете, което също е изоставила в родилното. Тогава социалните работници са я издирвали и след доста време се установило, че тя е заминала в чужбина.

Близначетата са в подобна ситуация. В този случай, ако майката не потърси децата си, има механизъм, по който да й бъдат отнети родителските права.

През месец август в дома в кв. „Виница“ от родилно отделение по различни причини са настанени общо пет деца. Сред тях са и две бебета, които са недохранени и нелекувани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови