Лекари от "Витиня" разказват: Беше филм на ужасите

ОFFNews 09 октомври 2015 в 21:18 3346 1

Снимка БГНЕС

Катастрофата на "Витиня".

Един ден след невижданата катастрофа в тунела "Витиня", в която участваха над 50 автомобила, трима загинаха, а 14 други бяха ранени, лекарите от Спешна помощ разказват за видяното от тях, предаде "Нова" телевизия.

„Гледал съм по филми, викам това е монтаж и така нататък, но да се случи в този тунел, толкова коли, смачкани в този тунел, над 10 тира", разказва д-р Пламен Миланов, който не е виждал такова нещо в 35-годишната си кариера.

Там той пръв намира и своя колежка на 38 години, която е загинала при удар с ТИР: „За съжаление аз установих смъртта, обходих автомобилите, тя беше първата, която се е ударила в тира, който е препречил пътя в тунела", допълва той.

Медиците, пристигнали на мястото, обикалят пострадалите коли една по една, за да видят как са хората в тях.

„Адски трудно стигнахме дотам. Аварийната лента беше отцепена до едно положение, след което започнаха да излизат коли между камионите. И двата пъти за малко и ние да катастрофираме", разказва Росен Беров, шофьор на линейка.

„Провирали сме се между отделните коли. Да не говоря, че в тунела миришеше на масло, миришеше на гориво, долу беше хлъзгаво, стъпвали сме едва-едва, внимавали сме, а по едно време нямаше въздух. Това беше някакъв кошмар, 20 години съм лекар, аз такова нещо не съм виждала, това мога да го сравня само с някакъв филм на ужасите, от рода на Апокалипсис или нещо такова", разказва д-р Даниела Николова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови