Ледени фигури и много звезди в първото коледно градче в София

OFFNews 08 декември 2015 в 10:49 8705 0

Коледно градче ще се издигне в центъра на столицата от 17-ти до 23-ти декември в пространството между Националния стадион и метростанция „Васил Левски“. 

Коледният фестивал SOFIA MEZI ще включва кокетни къщички, които ще предлагат бонбони, лакомства, вкусни ястия и греяно вино, както и голяма концертна шатра, на която всеки ден ще има безплатни гигове на популярни изпълнители. Сред артистите, които ще допринесат за празничния дух, са Деси Добрева, Борис Солтарийски, Гъмзата, DJane Monique с лазерно шоу и много други, а последната вечер ще е посветена на рок музиката с група Nana&The Gang и хедлайнерите „Обратен ефект”.

Входът за коледното градче ще е свободен, а най-голямата му атракция ще е първият у нас открит музей на ледените фигури.

По време на седемдневния коледен фестивал, който е под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова , ще се леят 100 литра безплатна бира, ще има 100 подаръка, както кулинарни щандове, къщички за десерти, игри, транцови уъркшопове, атракции за деца, томбола с игри и изненади и др. Дядо Коледа и Снежанка също ще присъстват всекидневно.

Коледният фестивал Sofia Mezi обединява балканските кулинарни и културни традиции с европейските и е подарък за софиянци и за гостите на столицата. Първото издание на фестивала Sofia Mezi бе организирано през септември тази година и бе посетено от над 50 000 души. Коледното издание е резултат от сътрудничеството на Столична община, „Пазари ЮГ ЕАД, “Национална спортна база” и Select Music Media. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!